1. ΑΡΧΙΚΗ /
  2. ΑΡΘΡΑ

Τα νέα της Goodway από την έκθεση AHR 2017

9 ΦΕΒ 2017

Η έκθεση AHR είναι η διοργάνωση στην οποία, κάθε χρόνο , η βιομηχανία κλιματιστικών εγκαταστάσεων έρχεται να επιδείξει τα καινούργια επιτεύγματα στο διεθνές αγοραστικό κοινό. Φέτος η έκθεση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με νέες τεχνολογίες όπως τα split cassette συστήματα από τη Samsung, συστήματα VRF καθώς και εφαρμογές του «Ιντερνέτ των Πραγμάτων» που υπόσχονται να φέρουν την επανάσταση στον χώρο.

Τα εκθέματα της Samsung κέντρισαν το ενδιαφέρον καθώς η σχεδίασή τους εκτός από εργονομική, ήταν και άκρως αξιοπρόσεκτη αισθητικά. Η βιομηχανία έχει αρχίσει πλέον να σχεδιάζει τα προϊόντα της όχι μόνο με βάση την καλή λειτουργία αλλά και το τί θα ευχαριστούσε οπτικά τους πελάτες καθώς ένα σύστημα κλιματισμού αποτελεί κάτι που θα βλέπουν καθημερινά για χρόνια. Τα νέα συστήματα VRF όχι μόνο ρίχνουν το κόστος λειτουργίας αλλά περιορίζουν και τη φθορά που επιδέχεται το σύστημα. Η Rinnai America επέδειξε ένα νέο τα τύπο συστήματος χωρίς δεξαμενή με περίπου 96 % θερμική απόδοση. Άλλες εταιρείες έδειξαν πώς οι νέες τεχνολογίες βελτίωσαν παλαιότερα προϊόντα τους, όπως η Johns Manville με τη βελτιωμένη ηχομόνωση στους πύργους ψύξης της.

Φυσικά πρέπει να αναφερθούμε στο «Ίντερνετ των πραγμάτων» . Οι έξυπνοι θερμοστάτες ήταν μόνο η αρχή. Η Bell Gossett αναβάθμισε την έξυπνη αντλία της με αυτόματο διαφορικό ρυθμιστή συχνότητας. Μόνο και μόνο αυτή η προσθήκη μείωσε τον απαιτούμενο χρόνο εγκατάστασης και ρύθμισης της αντλίας σε λιγότερο από το μισό. Η Victaulic παρουσίασε τους πρώτους ανά τον κόσμο ορειχάλκινους συνδέσμους με εγκοπές, έτοιμους από την παραγωγή τους για κατ ευθείαν εγκατάσταση. Ένας τομέας που συνεχίζει να απουσιάζει από τη συζήτηση της προόδου όμως είναι η συντήρηση.

Στον κόσμο των συστημάτων ψύξης και κλιματισμού, η συντήρηση συχνά αποτελεί ένα τμήμα δευτερεύουσας σημασίας, παρά το γεγονός ότι εταιρείες ανά τον κόσμο χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις, εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της κακής κατάστασης των μηχανημάτων. Η σωστή συντήρηση συνδέεται απευθείας με την απόδοση η οποία με τη σειρά της αποτελεί συνώνυμο του χαμηλού κόστους στον τομέα του κλιματισμού. Για παράδειγμα ας εξετάσουμε συστοιχίες με microchannel coils. Συχνά καθαρίζονται με χρήση καυστικών υδροξειδίων, τα οποία προκαλούν διάβρωση στο αλουμίνιο των συστοιχιών. Η λανθασμένη συντήρηση έχει ως άμεσα επακόλουθα τη μείωση χρόνου ζωής εξαρτημάτων του συστήματος, υψηλότερο κόστος λειτουργίας καθώς και μεγάλη μείωση της αποδοτικότητας του συστήματος.

Μάλιστα, δεν θα ήταν λάθος να λέγαμε ότι η σωστή συντήρηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κερδοφορία. Διευθύνσεις, επενδυτές αλλά και το τεχνικό προσωπικό, γνωρίζουν καλά αυτό το γεγονός. Δυστυχώς όμως ο κατασκευαστικός τομέας φαίνεται να ενδιαφέρεται αρκετά λιγότερο από τους παραπάνω.

Η Goodway είναι περήφανη να πρωτοπορεί στον χώρο της συντήρησης συστημάτων ψύξης και κλιματισμού. Παραμένει αφοσιωμένη όχι μόνο στην εύρεση νέων τρόπων για τον καθαρισμό του εξοπλισμού σας αλλά και στη συνεχή βελτίωση τόσο των μηχανικών όσο και των χημικών μέσων που χρησιμοποιούνται για αυτόν. Προσπαθεί να σας προσφέρει τρόπους να βελτιώνετε συνεχώς την αποδοτικότητα των συστημάτων κλιματισμού σας, κάτι που θα προσφέρει μικρότερα λειτουργικά έξοδα αλλά και μειωμένα κόστη συντήρησης ενώ θα ελαττώσει τον χρόνο μη λειτουργίας των συστημάτων στο μικρότερο δυνατό. Ο τομέας της συντήρησης μπορεί να μην είναι ο πιο συναρπαστικός στον χώρο των εγκαταστάσεων κλιματισμού και ψύξης, ωστόσο η Goodway θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να κρατήσει τον τομέα της συντήρησης στην αιχμή της τεχνολογίας, σε έναν χώρο όπου οι εξελίξεις είναι συνεχείς και ραγδαίες.


Πηγή: Goodway

Επιστροφή στα άρθρα